29.

Posted: 19.08.2011 in Uncategorized

Mitä enemmän kotiutuu sitä vähemmän osaa kirjoittaa. Ei ole enää uusia ympäristöjä kuvattavaksi ja pieniä arjen havaintoja ihmeteltäväksi. Pitäisi kirjoittaa tunnetiloista ja kokemuksista ja kaikki muuttuu liian henkilökohtaiseksi. Sain tietokoneen toimimaan, mutta kuvien lataaminen on niin helvetillisen hidasta etten ole vain jaksanut. Pitäisi keksiä joku ratkaisu millä saisi bulkkina kasan kuvia kerralla tänne tai vain ladata ne erikseen johonkin kuvasivustolle. Ideoita teknisestä toteutuksesta otetaan vastaan.

Viime yönä kotiin tullessa melkein pelotti ensimmäistä kertaa. Moskovassa osaan pelätä, täällä en. Erottuani muusta seurueesta ja lähdettyäni yksin kotiin törmäsin kahteen mieheen, jotka olisivat kohteliaisuudesta halunneet saattaa minut kotiovelle, eivätkä ymmärtäneet kohteliaita kieltojani. Pääsin lopulta tilanteesta irti, enkä usko että tapaan heitä enää. Kolme autoa pysähtyi kohdalla ja minua yritettiin saada kyytiin. Jos en pitäisi itseäni supernaisena kokoni puolesta olisin luultavasti pelännyt. Jos olisi ollut korkokengät eikä maiharit jalassa olisin ehkä pelännyt. Nyt vain mietin, kuinka kertaakaan aiemmin tällaista ei ole tapahtunut, kaikilla niillä kerroilla kun olen vaeltanut yksin kotiin keskellä yötä humalassa. Pitäisikö alkaa pelätä? En ajatellut. Ehkä se on typerää. Tällä viikolla minut uhattiin myös hakata, mutta räkälöissä sellaiset uhkaukset ovat kai vain normaaleja. Koska uhkaukseen sisältyi viittaus minuun venäläisenä narttuna päätin ottaa sen kohteliaisuutena, kielitaito on selkeästi parantunut jos se vakuuttaa edes kolmen promillen humalassa huojuvan pietarilaisen hanun.

Ystävät lähtivät Suomeen luotani ja tuntuu oudolta olla taas yksin. Tulevaisuus tuntuu oudolta. Möykky rinnassa, hyvä vai huono, en tiedä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s